Onderzoek onthult dagelijkse gewoonte die door de slimste mensen wordt gedeeld

Heb je je ooit afgevraagd waarom sommige mensen ’s avonds laat wakkerder en productiever lijken? Een fascinerende studie onder leiding van de London School of Economics onderzocht het verband tussen intelligentie en nachtelijke gewoonten en onthulde verrassende inzichten in het gedrag van individuen met hoge intelligentiequotiënten. Uit onderzoek blijkt dat mensen die liever laat opblijven niet alleen een hoger IQ hebben, maar ook duidelijke circadiane ritmes hebben die hun productiviteit en creativiteit beïnvloeden.

Onderzoek naar nachtelijke gewoonten

Het onderzoek van de London School of Economics werpt licht op de gewoonten van nachtuil. Het laat zien dat deze mensen niet alleen geneigd zijn om laat op te blijven, maar dat ze er ook tientallen vertonen Hogere IQ’s. Deze neiging tot nachtelijkheid is niet alleen een kwestie van persoonlijke voorkeur; het is geassocieerd met een verhoogde productiviteit tijdens de nacht. Bovendien is de studenten die liever tot laat studeren toon a beste inductieve redeneringeen sleutelvaardigheid bij het oplossen van complexe problemen. Deze studie suggereert ook dat de circadiaanse ritmes van intelligente mensen verschillen, wat hun neiging zou kunnen verklaren om ’s nachts actiever te zijn.

Mogelijke verklaringen

Er zijn verschillende theorieën die verklaren waarom intelligente mensen vaak nachtbrakers zijn. Eén hypothese is dat deze trend een natuurlijke aanleg geërfd van onze voorouders die om overlevingsredenen laat op moesten blijven. Bovendien de neiging om mee te doen intellectueel of creatief stimulerende activiteiten tijdens de late uren zou deze personen er ook toe kunnen aanzetten om de bedtijd uit te stellen om deze perioden van hoge cognitieve productiviteit te verlengen.

Nachtbrakers en slimme mensen

Onderzoek wijst dat uit nachtuil hebben waarschijnlijk een IQ boven de 125. Deze superieure intelligentie manifesteert zich vaak via maximale creativiteit en productiviteit tijdens de nachtelijke uren, wanneer deze personen zich het meest wakker voelen en zich kunnen concentreren op complexe taken.

Intelligente mensen en slaap

Ondanks hun late activiteit hebben intelligente mensen vaak een andere relatie met slaap. Ze hebben de neiging om negeer hun alarmdie er de voorkeur aan geven hun slaap te verlengen ter compensatie van de uren dat ze wakker zijn. Deze gewoonte van langdurige slaap is van cruciaal belang voor hen om een ​​goede slaap te behouden hoge cognitieve prestaties tijdens hun wakkere perioden.

Gevolgen voor de gezondheid

Hoewel laat opblijven op de korte termijn gunstig kan lijken voor de intellectuele prestaties, is het van cruciaal belang om rekening te houden met de gevolgen ervan gezondheidseffecten op de lange termijn. Onregelmatige slaapcycli kunnen dit veroorzaken slaapstoornissenen kan ernstige gevolgen hebben voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid. Het is daarom essentieel om de nachtelijke productiviteitsfasen in evenwicht te brengen met voldoende en regelmatige slaap om mogelijke gezondheidscomplicaties te voorkomen.

Concluderend werpt het onderzoek van de London School of Economics licht op een fascinerend aspect van de menselijke psychologie en biologie, waarbij nachtelijke gewoonten worden gekoppeld aan intelligentie. Ondanks de duidelijke voordelen van laat opblijven, is het echter absoluut noodzakelijk om het belang van regelmatige slaap voor het algehele welzijn niet over het hoofd te zien.

Startpagina » Psychologie » Onderzoek onthult dagelijkse gewoonte die door de slimste mensen wordt gedeeld